Ljepota 101: Kada bacati, zadržati i urastati na šminku

 
Anonim

Emily Smith prije 5 godina

Iako je malo prošlo vrijeme za godišnje čišćenje proljeća, uklanjanje vaših kozmetičkih proizvoda može (i trebao) doći u bilo koje doba godine. Odlaganje kozmetičkih proizvoda kao što su maskara i losioni mogu prirodno doći do nekih; međutim, drugi možda ne shvaćaju važnost čišćenja vrećice za šminkanje kako ne bi samo održavali svježu i ažuriranu zbirku proizvoda, već i kako bi bili sigurni da proizvodi koje koristite pomažu, a ne vas povređuju.

Šminka stručnjak Sunday Riley rekao je sve kada je jednostavno izjavio: "ljepota je lukav", i da je to. Ljepota ne radi samo o poznavanju primjene šminke i održavanju vaše svakodnevne ljepote, već i o poznavanju kada baciti šminke i kada i kako očistiti vaše proizvode.

Jedan od načina da se riješite naglašavanjem datuma isteka vaših proizvoda označite u Sharpieu kada ste kupili svaki proizvod. Naravno, zvuči kao bol, ali znajući kada stavljate svoje proizvode na odmorište, uštedjet će vam gnjavažu kontaminacije vašeg protupodloga, kao i sami.

Kliknite kroz slideshow iznad kako biste vidjeli što stručnjaci za ljepotu i čišćenje moraju reći o tome kada treba bacati, kada će zadržati i kako očistiti sve i sve što se odnosi na ljepotu!

Više od ljepote Visoka:
10 DIY šminka Organizator Ideje za pomoć s neredima
DIY Pinterest Beauty: Jesu li ti tretmani zapravo sigurni?
Kako očistiti svaki alat u svojoj torbi za šminku

Razgovarali smo s umjetnicima šminke i stručnjacima za čišćenje za 25 savjeta o tome kada bacati, držati i premazati šminku!

Slika putem LoveThisPic

Fotografija: LoveThisPic / LoveThisPic

"Izbjegavajte korištenje prsta za ruž za usne, sjaj ili balzam ... svaki put kad stavite prst u proizvod kao balzam za usne, stavljate klice od prsta u sve što stavljate na usnicu. bolne ili čak ispucale usne, riskiraju infekcije i hladno čireve. " - Gina Pravlochak, šminka.

Slika putem Drugstore.com

"Bacite kremu pocrnjeti nakon jedne godine i riješiti se pudera u prahu nakon 2 godine". - Jemma Kidd, šminka.

Slika putem Drugstore.com

"Puderni sastav može općenito trajati jednu godinu ili do 18 mjeseci." - Gina Pravlochak, šminka.

Slika putem Drugstore.com

Prije nego što razmislite o odbacivanju četkica, šminke i poduzetnika, Claudio Riaz predlaže "oprati vaše četke šamponom". To može raditi za četke svih veličina!

Slika putem Drugstore.com

Prilikom pokušaja pridržavanja vašeg proračuna, stručnjak za ljepotu Sunday Riley kaže: "Možete spasiti stvari poput uklanjanja šminke".

Slika putem Drugstore.com

Šminka Jemma Kidd predlaže bacanje vašeg korača i sredstava za čišćenje nakon 6-8 mjeseci korištenja.

Slika putem Drugstore.com

Za maskaru, "baciti nakon šest mjeseci." - Gisela Lowenstein, stručnjak za čišćenje.

Slika putem Drugstore.com

Ako dijelite oči, kozmetičarka Gina Pravlochak upozorava: "Možete dobiti infekcije oka, možete širiti ružičastu oči natrag i naprijed od kozmetičke do kozmetičke".

Savjet: Obavezno bacajte šminke ako imate infekciju očiju.

Bacite kremu ili tekuće temelje nakon 6-8 mjeseci, sugerira Jemma Kidd.

Slika putem Drugstore.com

Šminka Gina Pravlochak predlaže da se tekući premaz "treba zamijeniti svaka tri mjeseca".

Slika putem Drugstore.com

"Redoviti ruž za usne može trajati šest mjeseci, ali slabosti za usne traju manje od toga." -Gina Pravlochak, šminka.

Slika putem Drugstore.com

"Proizvodi s formulacijom na bazi alkohola imaju dulji vijek trajanja, a proizvodi koji sadrže vodu imaju kratki vijek trajanja jer privlače bakterije jednom otvorenim". - Gisela Lowenstein, stručnjak za čišćenje.

Slika putem Drugstore.com

"Pokušajte skriti svoje proizvode za ljepotu na čistom i suhom prostoru za najbolje rezultate." - Gisela Lowenstein, stručnjak za čišćenje.

Slika preko svega Fab

Prije kupnje cjenkanja brandova, razmislite ponovo. Sunday Riley kaže: "Ne možete jednostavno napraviti jeftin proizvod visoke kvalitete." Dakle, skrivanje na nekoliko dugotrajnijih predmeta je u redu!

Slika putem Lancomea

Ispitajte lak za nokte kako biste vidjeli je li tanko. "Ako ga izvadite i to je grubo i debelo i povlači kroz nokte, vrijeme je da ga odbacite. Ako pogledate, a ima prstena boja, vrijeme je da ih odbacite." - Gina Pravlochak, šminka.

Slika putem Drugstore.com

"Ako zamjenjujete šminku, ali koristeći iste spužve, i dalje ćete imati istu infekciju ili bakterije." - Gina Pravlochak, šminka.

Slika preko Sephora

Šminka Jemma Kidd preporučuje da odložite svoje olovke za usne nakon 18 mjeseci korištenja. Kidd također savjetuje pražnjenje vaše šminke za šminku i "Ako je u dobrom stanju, stavite ga kroz perilicu rublja, ako se vidi bolje dane, izbacite je i kupite novi."

Slika preko Sephora

"Parfemi je još jedan kozmetički proizvod koji žene žele zadržati dugo vremena, a može trajati osam godina, a ako zaista želite da traje dulje, držite je u hladnjaku jer to je toplina koja razbija molekule mirisa." - Gina Pravlochak, šminka.

Slika preko Sephora

Iako to možda neće izgledati kao prioritet, čišćenje vaših škara za nokte važan je za mnoge zdravstvene razloge. Sarah Jackson iz www.livestrong.com predlaže da ih pustite da sjednu u vrućoj vodi na štednjaku da bi se očistila škare.

Slika putem Drugstore.com

Malo jastučić na vašem trepavicama treba zamijeniti svaki mjesec. Također, ne trebate zaboraviti čistiti trepavicu svaku tako često!

Slika putem Drugstore.com

"Alati za šampon, kondicioniranje i styling obično ostaju do dvije godine, ali ako primijetite promjenu teksture ili mirisa, odmah ih bacite." - Gisela Lowenstein, stručnjak za čišćenje.

Slika putem Drugstore.com

"Promjena boje, mirisa ili teksture, riješite se statusa stavke". Gisela Lowenstein, stručnjak za čišćenje.

Slika putem Nordstroma

Prilikom bacanja boce za kosu, ne zaboravite ih reciklirati kako biste zaštitili okoliš!

Slika putem Drugstore.com

Šminka Jemma Kidd predlaže da obrišete svoje pincete i oštrilice s "nekoliko kapi eteričnog ulja čajevca" kako biste ih očistili.

Slika putem Drugstore.com

Fotografija: Drugstore

Dodajte alkohol trljanjem šljive i promiješajte kompaktnim, a zatim pustite da sjedne dok se ne osuši. To je gotovo trenutak popravak!

Slika putem Istocka

Retro kose i šminka izgledaju da se isprobaju ove jeseni