Tyra Banks otkazana je od prvog Victoria's Secret Joba zbog njezine prirodne kose

 
Anonim

Jason Pham prije 7 mjeseci

Fotografija: Getty Images

Tyra Banks poznat je kao jedan od najvažnijih nezaboravnih modela Victoria's Secret u 41-godišnjoj povijesti marke. Ali osam godina dugu karijeru Banksa kao jednog od najslavnijih i najslavnijih anđela Victoria's Secreta gotovo se nije dogodila - sve zbog njezine prirodne kose.

U intervjuu Wu, 44-godišnji model i poslovna žena otkrio je da je otkazana iz prvog modela posao s Victoria's Secret zbog njezine afroameričke teksture kose. Domaćin "America's Next Top Model" otkrio je da je njezina prvog dana poslana kući s Victoria's Secret jer nije bilo frizera koji je znao raditi s kosom.

"Morao sam shvatiti kako bih se osiguralo da sam dobro izgledao na poslu, jer sam skoro izgubio priliku u Victoria's Secret. Prvi dan me poslao kući jer frizer nije znao što bi radio s mojom afroameričkom kosom, pa je izgledalo ludo ", rekli su Banks.

Fotografija: Getty Images

VIŠE: Keke Palmer na njezinoj prirodnoj kosi i osjećaj 'iskorištavanja' kao dječja zvijezda

Godinu dana kasnije pokušao je ponovno za Victoria's Secret. No, ovaj put, umjesto da se oslanjaju na frizere marke kako bi obavili svoju kosu, Banks je angažirao vlastiti frizer, koji je u kosi u njezinu stanu prije nego što je krenula prema setu. Međutim, banke nisu samo suočene s komplikacijama s kosom. Nakon što je šarmantna umjetnica Victoria's Secret završila svoj glam, Banks je otišao u kupaonicu da obriše šminku i ponovi joj lice.

"Tada godinu dana kasnije, konačno sam zamolio svog agenta da ih dobije kako bi mi pružila još jednu šansu, a moj frizer došao sam u svoj stan na Union Squareu i operu, suha i ravna željeza kosu", rekla je. "A onda sam ga omotala i stavila šal sve do sljedećeg dana, kad sam bio na putu do Victoria's Secret i izašao iz kabine i odgurnuo mi glavu, ušao, dobio moj makeup učinio, nije pustiti kosa me dodiruje, otišla u kupaonicu, obezglavila lice, stavila na dodatni sjaj usana i krenula na taj set.

Nešto kasnije, Banks je postao jedan od najpopularnijih modela Victoria's Secret, što ju je navelo da postane prvi crni model za potpisivanje ugovora s robnom markom, postao angažiran Victoria's Secret i nosio je multimilijunski Fantasy Bra marke. Popularnost je također vodila Banks da zahtijevaju da Victoria's Secret zaposli frizera koji je znao kako se nositi s njezinom teksturom kose.

"Zaustavila sam se tiho patiti. I ja moram odvesti šešir s Victoria's Secret, jer to je bio posljednji put kad sam to morao učiniti - razgovarala sam s njima i rekla: "Gle, kosa mi je drugačija, treba mi netko tko može moju kosu. Nakon toga angažirali su ljude koji su mi mogli nositi kosu 10 godina ", rekla je.

Fotografija: Getty Images

VIŠE: Victoria's Secret model Jourdana Phillips nad čujnim izgovorima o njezinoj prirodnoj kosi

Iako banke vide kako se raznolikost u modnoj industriji poboljšava, s modelima kao što su Duckie Thot, Jourdan Dunn i Joan Small, ona nije zadovoljan koliko je crnih modela zastupljeno na pisti, vjerujući da je daleko manje od kada je bila model. "Dakle sada da ne vidimo crne djevojke u tonovima modnih revija je ludo; još uvijek imam puno diskriminacije u danu, ali sada mislim, prokleto, možda nismo imali tako loše kao što smo mislili da jesmo ", rekao je Banks.

Međutim, za banke, jedan od pro za danas crni model su društvene medije i sposobnost da se poziv brandova i glas vaše zabrinutost sa klikom na gumb. "No, sjajna stvar koju danas imaju djevojke su društveni mediji, tako da ne moraju uvijek patiti u tišini", kazao je Banks. "Nismo to imali - morali smo stvoriti Koaliciju Crne Kćeri i raditi konferenciju za novinare kako bi dobili naše glasove, a sada možete podići telefon i reći:" Umoran sam od toga da odem na posao, a zatim ne posjedujući moju boju za temelje i šminku ili frizere koji ne znaju kako napraviti moju kosu i ludim se. "

Iskustva banaka s Victoria's Secret nisu bila jedina prilika za suočavanje s rasnim diskriminacijama u modnoj industriji. Rano u svojoj karijeri, kada je banka konzultirala s različitim plastičnim kirurzima za posao s nosom, jedan liječnik je predložio da obnovi nos kako bi izgledao "kavkaski" - nešto što su se odmah bankrotirale.

VIŠE: 60 Prekrasne prirodne frizure koje treba probati ove zime

"Počeo mi je skicirati i prikazivati ​​nam slike, ali bio sam:" Prije svega, mogu disati, a također i ti nosi ne izgledaju dobro - oni su vrlo bijelci i ja sam afroamerički, ", Rekli su Banks. "Moja mama i ja pobjegla smo od njega

,

Tada smo oko godinu i pol kasnije upoznali s liječnikom koju je moja majka osjećala ugodno, jer je specijalizirala etničke značajke prilikom rekonstruktivnih operacija, tako da još uvijek odražavate svoju pozadinu. "

Podupire banke kako bi je uvijek držao pravi i transparentan zbog diskriminacije s kojom je suočena u modnoj industriji.